Jaarwisseling 2023-2024

Voor de Zeeuwse brandweer betekent de jaarwisseling altijd een forse inzet. Ook deze jaarwisseling zijn brandweercollega’s uit alle gemeenten druk geweest. Brandweereenheden zijn in Zeeland deze jaarwisseling 62 keer ingezet, waarvan 53 keer voor brand.

In drie gevallen is opgeschaald naar middelbrand. In Hulst ontstond brand in de keuken van een woning. De brand had zich uitgebreid naar de bijkeuken en het dak. Door rook- en waterschade was de woning daarna voorlopig onbewoonbaar. De bewoners vonden zelf elders onderdak. Ook in Middelburg was brand ontstaan in de keuken van een portiekwoning. Deze kon snel door het eerste blusvoertuig worden geblust, maar ook deze woning was daarna voorlopig onbewoonbaar. In Goes werd opgeschaald na melding van brand in een tankstation. Dit bleek bij aankomst van de eerste eenheid loos alarm. Het ging hier om een geactiveerd beveiligingssysteem (mistgenerator) van de shop van het tankstation.

Voor de overige inzetten hoefde niet te worden opgeschaald. Het ging met name om buitenbranden, branden in containers en (vuurwerk)afval dat werd verbrand.

Voor zover bekend is geen agressie of geweld tegen de brandweer gebruikt.

Veel mensen zijn zowel voor als tijdens de jaarwisseling bezig geweest om te zorgen voor een zo veilig mogelijk verloop. In de voorbereiding vond uitgebreide afstemming plaats tussen de verschillende hulpdiensten. Ook tijdens de jaarwisseling is intensief samengewerkt. We kijken tevreden terug op de professionele inzet van onze brandweermensen en onze veiligheidspartners.  

Wij wensen u een voorspoedig, gezond en veilig 2024!

tabel brandweerinzet