Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Veiligheidsregio Zeeland over de veiligheid en gevaren in Zeeland. Wilt u eens praktijkverhalen lezen over het werk van de veiligheidsregio? Onze medewerkers vertellen het u hier.

Brandweeroefening_Sloe

Brandweeroefening in havengebied North Sea Port

15 september 2021

In september en oktober oefent de Brandweer op verschillende locaties in het havengebied van North Sea Port. In de oefeningen wordt de structuur van grootschalig brandweeroptreden geoefend, met een groot aantal voertuigen en brandweerpersoneel. Daarbij wordt geoefend op onderlinge communicatie, afstemmen met eenheden, andere leidinggevenden en tactische keuzes.

Lees meer
World police and fire games

Doe mee aan de World Police and Fire games

19 augustus 2021

Collega's van over de hele wereld komen in 2022 naar Nederland voor dit evenement . Daar wil je toch bij zijn. Dé olympische spelen van de veiligheidsdiensten. Bezorg jij Nederland de medailles namens Zeeland? 

Lees meer
Handcrew bestrijding natuurbranden Zeeland

Brandweer Zeeland werkt mee aan tweede handcrew

29 juli 2021

Brandweer Zeeland richt samen met de andere vijf zuidelijke veiligheidsregio’s een tweede handcrew op om mogelijke natuurbranden snel en effectief te bestrijden. Dit landelijke specialistische team ondersteunt de brandweer door het vuur in moeilijke begaanbare natuurgebieden te voet te bestrijden.

Lees meer
Vlaktetunnel hulpdiensten Zeeland oefening

Hulpdiensten oefenen 22 juni in Vlaktetunnel

15 juni 2021

Op 22 juni wordt tussen 21.30 en 24.00 uur geoefend in de Vlaketunnel. Het scenario is een grootschalig ongeval, waarbij politie, brandweer, ambulancedienst en Rijkswaterstaat in actie moeten komen. Het doel is om met elkaar de procedures en de samenwerking te beoefenen...

Lees meer