Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Veiligheidsregio Zeeland over de veiligheid en gevaren in Zeeland. Wilt u eens praktijkverhalen lezen over het werk van de veiligheidsregio? Onze medewerkers vertellen het u hier.

open dag brandweer

Open dagen bij de Zeeuwse brandweer

16 augustus 2018

Kom op bezoek bij de Zeeuwse brandweer! De komende weken zijn er open dagen en evenementen op de volgende posten: Westdorpe, Oosterland, Kruiningen, Oostburg en Terneuzen. Lees hier verder voor meer informatie over data, locaties en programma's.. 

Lees meer
NTS Oosterland media

Nieuwe voertuigen Brandweer Zeeland

3 juli 2018

Recent hebben diverse posten van Brandweer Zeeland nieuwe voertuigen gekregen. Deze volgen uit het beleid voor goede en toekomstbestendige basisbrandweerzorg in Zeeland. Afgelopen week waren een paar posten in het nieuws. 

Lees meer
brandweervrijwilliger werving

Lichte toename brandweerpersoneel

15 juni 2018

Het aantal brandweercollega’s is het afgelopen jaar licht gestegen, ook bij Veiligheidsregio Zeeland. Dit blijkt uit de CBS-cijfers over het personeelsverloop onder operationele brandweerlieden die ieder jaar rond deze tijd worden bekendgemaakt.

Lees meer
ICL-IP Terneuzen

Hulpverlening oefent bij chemisch bedrijf in Terneuzen

14 juni 2018

ICL-IP in Terneuzen is vandaag, 14 juni 2018, het decor van een grootschalige oefening waaraan diverse hulpverleningsinstanties en scholieren meedoen.

Lees meer