Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws van Veiligheidsregio Zeeland over de veiligheid en gevaren in Zeeland. Wilt u eens praktijkverhalen lezen over het werk van de veiligheidsregio? Onze medewerkers vertellen het u hier.

CoPI-bak Brandweer

Systeemoefening Veiligheidsregio Zeeland gestart

30 november 2022

Zojuist is een grote systeemoefening bij Veiligheidsregio Zeeland gestart. Doel is het testen van de hoofdstructuur van de crisisorganisatie. De persalarmering die via de pager is uitgegaan is onderdeel van de oefening.

Lees meer
Jaarwisseling nacht

Jaarwisseling 2021-2022

1 januari 2022

Het was voor de brandweer een drukke jaarwisseling met vooral kleine incidenten. In totaal is de brandweer 75 maal ingezet.

Lees meer
Grensoverschrijdende incidentenbestrijding_teaser

Grensoverschrijdende incidentbestrijding

19 oktober 2021

Samen de grensoverschrijdende samenwerking voor het bestrijden van incidenten in het havengebied versterken, dat is waarvoor Veiligheidsregio Zeeland, Brandweerzone Centrum (Gent en omstreken) en North Sea Port de handen ineen slaan. Hiervoor werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Lees meer
Omroep Zeeland + Van Merrienboer convenant calamiteitenzender

Convenant voor calamiteitenzender Omroep Zeeland

14 oktober 2021

Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) en Omroep Zeeland hebben vandaag hernieuwde afspraken gemaakt over de officiële berichtgeving door de overheid bij een calamiteit in de provincie.

Lees meer