Joke Gaemers wordt nieuwe directeur van Veiligheidsregio Zeeland

Joke Gaemers, sinds december 2019 directeur Publieke Gezondheid (DPG) voor GGD Zeeland wordt directeur/bestuurssecretaris bij Veiligheidsregio Zeeland (VRZ). Vanaf 1 augustus vorig jaar was zij al waarnemend directeur voor VRZ.  

De komende maanden blijft mevrouw Gaemers haar taken als directeur Publieke Gezondheid bij GGD Zeeland en waarnemend directeur bij VRZ nog vervullen. Over haar opvolging of tijdelijke invulling van de functie is nog niet bekend.  

Sinds 2012 is de functie Directeur Publieke Gezondheid (DPG) wettelijk vastgelegd. Dit is gedaan om Nederland beter voor te bereiden op grootschalige uitbraken van infectieziekten en andere rampen. De DPG is verantwoordelijk voor twee organisaties: GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst) en GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio). In die laatste hoedanigheid is de DPG lid van de directie van de veiligheidsregio. In dit geval Veiligheidsregio Zeeland.  

Mevrouw Gaemers heeft de afgelopen vijf jaar een bijdrage geleverd aan een gezonder en veiliger leven in Zeeland, bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie. Vanuit een ander perspectief zal zij dit nu voortzetten. Gaemers: “Gezondheid en veiligheid vormen een belangrijke basis voor elke Zeeuwse inwoner. Daarom draag ik beide organisaties een warm hart toe. Met veel plezier kijk ik uit naar het werken bij Veiligheidsregio Zeeland, maar met pijn in het hart verlaat ik GGD Zeeland”. 

Met de komst van Joke Gaemers krijgt Veiligheidsregio Zeeland een betrokken directeur die de Zeeuwse samenleving en het bestuurlijke netwerk goed kent.  

Joke Gaemers nieuwe directeur VRZ