Overzicht oefeningen en open dagen brandweer

In mei en juni staan er weer heel wat oefeningen en open dagen van de brandweer op de planning. Mocht u extra informatie willen of vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met communicatie@vrzeeland.nl.  
 
Mei

24 mei: Grensoverschrijdende Samenwerking (GROS) 
Op 24 mei om 19:00 uur organiseren brandweerpost Koewacht en brandweerpost Zelzate een grote oefening. Naast de brandweer zijn ook politie, ambulance, Mobiele Urgentiegroep en gemeentefunctionarissen aanwezig. Het bijzondere aan de oefening is dat zowel de Nederlandse als Belgische collega’s samen optreden bij een incident. Hiervoor zijn ook wat technische features gecreëerd, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om het Nederlandse C2000 communicatienetwerk te koppelen aan het Belgische Astrid netwerk en zodoende met elkaar te communiceren. 
De deelnemers van de oefening krijgen de exacte locatie vlak voor de oefening te horen!
 
30 mei: Open avond brandweerpost Kruiningen 
Dinsdagavond organiseert de brandweerpost een open avond voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Zij gaan aan ieder die wil uitleggen wat het vak precies inhoudt. Daarnaast laten ze zien hoe ze personen uit auto's bevrijden en welk materiaal er in de voertuigen liggen. Leuk dus! 

Juni

3 juni: Veiligheidsdag Burgh-Haamstede  
Op zaterdag 3 juni tussen 10:00 uur en 16:00 uur wordt Burgh-Haamstede het epicentrum van veiligheid. Er zullen diverse hulpinstanties aanwezig zijn, zoals de brandweer, ambulance dierenambulance, jeugdbrandweer, strandreddingsbrigade Westenschouwen, Reddingsteam Zeedieren en Nederland RTZ.  
 
10 juni: Open dag Sint-Annaland 
Op zaterdag 10 juni tussen 10:00 uur en 15:00 uur organiseert brandweerpost Sint-Annaland een open dag. Op deze dag staat het werven van nieuwe brandweercollega’s centraal.  
 
9 juni: Jubilea Goes / Wolphaartsdijk 
Op vrijdag 9 juni rond 20:00 uur zal burgemeester mw. Mulder samen met de clustercommandant de oorkondes uitreiken aan vier brandweervrijwilligers die 30 jaar of 35 jaar in dienst zijn. 
 
10 juni: bindingsdag brandweerposten Zeeuws-Vlaanderen 
Op 10 juni is er een bindingsdag voor alle brandweerposten van West Zeeuws-Vlaanderen. Iedere post organiseert een activiteit.  
 
15 juni: Multidisciplinaire oefening Hulst 
Op donderdagavond 15 juni zullen brandweerpost Hulst, Vogelwaarde, Koewacht en Sluiskil een grote multidisciplinaire oefening draaien Hulst. Ook zullen de ambulance, burgemeester, ziekenhuis de Honte en politie deelnemen. Vanuit België is brandweer Sint-Gillis-Waas aanwezig. 
 
24 juni: Open dag Cadzand 
Op deze dag pakt Cadzand groot uit. De open dag is tevens een wervingsdag. Cadzand is een gebied met veel toerisme. Zeker in de zomer is het daardoor een stuk drukker. Daarom kunnen ze heel goed nieuwe vrijwilligers gebruiken. Ze hopen daarom met deze open dag veel dorpsgenoten en werkgevers- en nemers in Cadzand warm te maken voor de brandweer. Zo is er een blusbroek hangen wedstrijd, een kleurwedstrijd, demo's van collega posten en het rope rescue team laat zien wat ze doen. Geïnteresseerde kunnen zich ter plekke aanmelden voor een oefenavond of om een keer mee te lopen.