Veiligheidsregio Zeeland hijst regenboogvlag

Vandaag is het Internationale Coming Out Day en hijsen alle 25 veiligheidsregio’s, Brandweer Nederland en het IFV de regenboogvlag. Op de Internationale Coming Out Day, die jaarlijkse plaatsvindt op 11 oktober, wordt aandacht besteed aan het moment dat een LHBTI’er (lesbisch, homo, biseksuele, transgender of intersekse) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt.  

Net als veel overheidsorganisaties en Brandweer Nederland, hijst ook Veiligheidsregio Zeeland vandaag de regenboogvlag. Dit doen wij om te laten zien dat wij staan voor een diverse, prettige en veilige werkomgeving waar iedereen welkom is, ongeacht afkomst, geslacht of seksuele voorkeur.  

Netwerk Roze in Rood 
Namens de brandweer zet het landelijke netwerk Roze in Rood zich in voor een kleurrijke, prettige en veilige werkomgeving. Dat doen zij door de LHBTI+ -collega’s een gezicht te geven. Zij leggen verbinding met de werkvloer en zijn zichtbaar tijdens landelijke activiteiten. Tijdens de eigen netwerkdagen krijgen collega’s de ruimte om elkaar in een informele en ontspannen sfeer te ontmoeten. Door met collega’s in gesprek te gaan. merk je dat je niet de enige bent binnen de brandweer die met zijn of haar geaardheid worstelt of heeft geworsteld. Dat geeft steun. 

Wil je meer info over het netwerk? Kijk dan eens op de pagina van het netwerk Roze in Rood: Netwerk Roze in Rood - BrandweerNederland.nl  

Netwerk Brandweervrouwen 
Naast het netwerk Roze in Rood zet ook het netwerk Brandweervrouwen zich in voor meer diversiteit bij de brandweer in Nederland. Dit landelijke netwerk staat voor het normaliseren, verbinden en positioneren van de vrouw binnen Brandweer Nederland. Want ook vrouwen binnen de brandweer zorgen voor diversiteit en verandering. Zij maken de diversiteit zichtbaar door vanuit de kracht een plek in te nemen aan tafel en op de werkvloer. Wil je meer weten over dit netwerk? Kijk dan eens op de pagina van het netwerk Brandweervrouwen: Netwerk Brandweervrouwen - BrandweerNederland.nl