Adviseur Financiën

Hans Mulder

Dit ben ik
Ik ben Hans Mulder, 29 jaar jong en woon samen met mijn vrouw en 2 zoons in het altijd bruisende en gezellige Goes.  

De invulling van mijn vrije tijd wordt voornamelijk bepaald door mijn twee zoons die niets liever doen dan met hun vader spelen. Daarnaast ben ik lid van vrijwillige brandweer post Troelstralaan als bevelvoerder en manschap plus nog enkele andere functies daar om heen.  Als ik dan nog tijd over heb ga ik graag een rondje hardlopen in de omgeving van Goes met als doel ooit deel te  nemen aan de kustmarathon.  

Dit ga je doen als Adviseur Financiën
Als Adviseur Financiën ben ik mede verantwoordelijk voor een deel van de financiële gang van zaken binnen Veiligheidsregio Zeeland. Net als jij straks gaat doen. Dit kan zijn voor de brandweer, Risico- en crisisbeheersing of bedrijfsvoering. Dit houdt in dat je onder andere verantwoordelijk bent voor het opstellen van de begroting, de bestuursrapportage en de jaarrekening van één van deze afdelingen. Dit doe je in samenspraak met de betreffende budgethouders. Daarnaast adviseer je de budgethouders over diverse financiële vraagstukken binnen hun team en neem je soms deel in een project met financiële consequentie voor VRZ. 

Als Adviseur Financiën heb je tevens een coördinerende rol bij het opstellen van de begroting, bestuursrapportage of jaarrekening. Dit houdt in dat je eindverantwoordelijk bent voor tijdige aanlevering van het eindproduct aan het management.  Tijdens het opstellen bewaak je de voortgang ,en zoek je afstemming  met je collega-adviseurs, teamleider en manager Bedrijfsvoering over de uitkomsten van de producten. 

Wat vind je het leukste aan werken binnen de VRZ:  
Geen dag is hetzelfde en door mijn dubbelfunctie binnen Financiën en Control heb ik veel afwisseling in mijn werkzaamheden. Het ene moment ben ik aan het nadenken over geld en een half uur later zit ik vanuit mijn controlfunctie gebogen over een beleidsstuk wat  niets met geld te maken heeft. En als ik dagdienst heb zit ik achterin een tankautospuit op weg naar een incident.  

Wat is je favoriete plek van Zeeland:  
Dan ga ik toch terug naar mijn geboortegrond namelijk de Walcherse kust en dan met name de stranden bij Westkapelle en Domburg.   

Hans Mulder VRZ