Business Intelligence Analist

Thor Wijnen

Dit ben ik
Ik ben Thor, 45 jaar, geboren in de Walstraat in Vlissingen, en sinds 15 jaar woonachtig in Middelburg. Mijn studies Technische- en Bedrijfskundige Informatica heb ik gedaan in Vlissingen, Dordrecht en Den Haag. Na mijn studie ben ik begonnen in rollen zoals helpdesk medewerker en systeembeheerder. Daarna ben ik aan de slag gegaan bij ons lokale energiebedrijf Delta, en daar heb ik zo’n 20 jaar gewerkt in diverse analytische functies waarbij het verbeteren van ICT- en bedrijfsprocessen centraal stond.
Trefwoorden; analyses, rapportages, dashboards, datavisualisatie, KPI’s, queries, data warehousing, business process management, en consultancy op deze gebieden.
In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met geluidstechniek en het hobbymatig maken van housemuziek met computers en muziekinstrumenten (synthesizers). Verder is mijn passie reizen en het maken van stedentrips. Sinds 2017 heb ik dit virus te pakken en sindsdien meer dan 30 trips gedaan, waarvan de meeste in Europa en ook veel solo.

Dit doe ik
In de rol van Business Intelligence Analist maak ik inzichtelijk hoe een bedrijf of bedrijfsproces presteert aan de hand van data uit onze ICT systemen.
Denk daarbij aan interactieve visuele rapportages met o.a. grafieken en tabellen, die ik maak ik in het programma Power BI. Met die informatie stel ik onze gebruikers in staat om beslissingen te maken op basis van feitelijke data, in plaats van op basis van gevoel en intuïtie. Meten is weten.

Een paar voorbeelden die voor mij nu actueel zijn; hoe vaak rukt de Brandweer uit, voor wat voor soort incidenten, in welke regio’s, hoelang duurt het voordat we ter plaatse zijn, hoe is het personeelsverloop, wat betekent dat voor de opleidingsbehoefte, en hoeveel kost dat allemaal.
Dit principe wordt ook wel “datagedreven werken” genoemd.

Wat maakt voor jou werken bij VRZ zo leuk
Mijn vakgebied (Business Intelligence en datagedreven werken) staat bij VRZ nog in de kinderschoenen. Ik zie hier veel kansen om dingen inzichtelijk te maken en te verbeteren. Veel mag ik zelf opzetten, zelf beslissen, of heb ik directe invloed op. Bij de afdeling I&A heb ik leuke collega’s die bijna net zo gestoord zijn als ik.
Verder word ik ook blij van; een reisafstand van 5 minuten fietsen, een werkweek van 4 dagen, tussen de middag een rondje door het centrum van Middelburg kunnen lopen, en veel vrijheid in het opnemen van verlof zodat ik kan reizen.

Wat is jouw favoriete plek van Zeeland
Op een mooie zonnige dag met veel blauwe lucht kan er weinig tippen aan de boulevard van Vlissingen. De beste friet van de regio haal je bij Frietboetiek BT'je Anders in Middelburg, probeer ook eens hun stoofvlees. En natuurlijk gewoon oost west thuis best.