Functioneel beheerder

Diego Brouwer

Dit ben ik
Mijn naam is Diego Brouwer, woonachtig in het mooie Vlissingen. Ik ben 39 jaar jong en ik heb een vrouw en 2 prachtige dochters van 12 en 9 jaar oud. In mijn vrije tijd breng ik graag veel tijd door met mijn gezin. Naast dat ik graag tijd doorbreng met mijn gezin, ga ik ook geregeld mountainbiken, hardlopen of voetballen met een groepje vrienden.

Dit doe ik
Sinds juni 2019 werk ik als functioneel beheerder bij VRZ. Ik maak deel uit van het I&A-team (Informatisering & Automatisering). Mijn werk draait om het goed en slim laten functioneren van verschillende informatiesystemen, waaronder Afas, Ag5, en Rx.Mission. Deze informatiesystemen zijn voortdurend in beweging. Denk aan wensen en vragen van gebruikers, aanpassingen door leveranciers of organisatorische veranderingen die er voor zorgen dat de inrichting van een systeem aangepast moet worden. Elke dag is een nieuwe uitdaging en ik geniet ervan om hiermee bezig te zijn.

Wat gaat je collega functioneel beheerder doen?
Je komt te werken in een levendige omgeving. De onderwerpen waarmee je te maken krijgt zijn erg gevarieerd. Zo werk je het ene moment aan het optimaliseren van een HRM proces in Afas en het volgende moment zit je in overleg met facilitair voor het verbeteren van Topdesk. Naast het onderhouden en aanpassen van bestaande systemen moeten er ook nieuwe systemen worden geïmplementeerd. Deze projecten staan beschreven in het programma informatievoorziening. Als functioneel beheerder ben je bij sommige van deze projecten betrokken als projectlid of ben je de projectleider.

Dit vind ik leuk aan werken bij VRZ
Het contact met collega’s op verschillende locaties vind ik erg leuk aan deze baan. De uitdaging in mijn werk zit ook in het oplossen van problemen, dingen slimmer automatiseren waardoor collega’s efficiënter kunnen werken. Het idee dat ik kan bijdragen aan een Veiliger Zeeland vind ik een fijne gedachte. Daarom ben ik ook HIN (Hoofd Informatie) bij de GHOR. Zodat ik ook een bijdrage kan leveren aan de warme kant van de organisatie.

Dit is mijn favoriete plek van Zeeland
Dan kies ik toch echt voor de boulevard in Vlissingen. Het is fijn hier regelmatig met het gezin even uit te waaien.