Hoofd Ondersteuning geneeskundige zorg

Angie van Goethem

Dit ben ik
Ik ben Angie, 42 jaar jong en woon en werk al heel mijn leven in het mooie Zeeland. Inmiddels woon ik samen met mijn vriend en onze kat in Middelburg. In het weekend zijn we veel buiten te vinden; we wandelen graag in de natuur of gaan even naar Veere. Daarnaast lees ik graag en vind ik het erg leuk om te koken en zodoende nieuwe recepten uit te proberen. 

Na mijn studie in Breda ben ik mijn loopbaan begonnen binnen team HRM bij de gemeente Hulst. Daar heb ik voor het eerst echt kennis gemaakt met de Brandweer. Toen was er bij mij een vuurtje gaan branden en uiteindelijk, na 20 jaar in de sector onderwijs en kinderopvang gewerkt te hebben, diende zich een functie aan binnen Veiligheidsregio Zeeland. Als adviseur HRM adviseer ik de teamleiders binnen de Brandweer en team Facilitair en houd ik me bezig met kantoorveiligheid vanuit Arbo. Daarnaast ben ik het aanspreekpunt voor het bedrijfsopleidingsplan en kan ik je van alles vertellen over integriteit. 

Dit doe ik: HON
Naast mijn fulltime functie als adviseur HRM, ben ik werkzaam binnen onze sectie GHOR in de nevenfunctie van HON (Hoofd Ondersteuning). Als HON kom je in actie vanaf een GRIP2. GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentenbestrijdingsprocedure. Dit is de organisatie van de rampenbestrijding en crisisbeheersing door de hulpverleningsdiensten van de veiligheidsregio. Eens in de 5 weken heb ik een week piket (pieperdienst). Die week kan ik dag en nacht worden opgeroepen voor de sectie.  

Oproep
Als je wordt opgeroepen ga je naar de sectie van de GHOR en start je de systemen op. Zodra je collega's HIN (Hoofd Informatie) en ACGZ (Algemeen Commandant Geneeskundige Zorg) er zijn, ga je een eerste beeld opstellen van het incident. Vanuit de Segeerssingel in Middelburg coördineren en registreren wij grootschalige geneeskundige hulpverlening. De HIN zorgt ervoor dat er een constant actueel geneeskundig beeld is.  

Dit doet een HON
De HON brengt tijdens crises de knelpunten in beeld en bemiddelt in het netwerk met als doel voldoende mensen en middelen beschikbaar te hebben. De sectie GHOR zorgt voor een bijgewerkt slachtofferbeeld, onderhoudt contact met de ketenpartners, denkt scenario's uit en bewaakt overal de voortgang rondom de geneeskundige hulpverlening Aan de hand van deze informatie adviseren en informeren we onze ACGZ. De ACGZ neemt deze actuele informatie mee naar het ROT  waarna besluitvorming kan plaatsvinden.  

Tijd
Gelukkig komen dit soort situaties niet vaak voor. Om ervoor te zorgen dat we qua kennis en kunde bij blijven, hebben we regelmatig oefeningen en bijscholing. Wat me erg aanspreekt is de combinatie van mijn twee functies en dat ik vanuit kantoor direct ingezet kan worden voor onze veiligheid. 

Dit is leuk aan werken bij VRZ
Binnen onze organisatie kun je, naast je fulltime functie, jezelf verder ontwikkelen binnen een crisisfunctie, zodat je actief meewerkt aan een veilig Zeeland. Dat maakt het werken bij VRZ extra leuk en interessant. Je volgt eerst een basis en een verdiepende cursus over wat een crisisorganisatie precies doet en wie er allemaal bij betrokken zijn. Daarna kun je solliciteren op één van onze operationele functies, zodra er vacatures zijn. Wat ik in het algemeen erg leuk vind, is dat we een prettige werksfeer hebben en heel veel kennis in huis hebben die we graag met elkaar delen. Ik heb erg fijne collega’s en geen dag is hetzelfde. 

Mijn favoriete plek van Zeeland
Eigenlijk zijn er heel veel mooie plekken in Zeeland! Ik denk dan aan natuurgebied Oranjezon of Westenschouwen of een fietstocht vanaf de boot bij Breskens naar Retranchement en terug. Een dagje zeilen op het Veerse Meer is ook echt een aanrader! Maar waar ik echt graag zit is misschien wel een beetje saai; in mijn eigen tuin in de zon met een goed boek! 

Angie van Goethem