HRM Adviseur

Thomas Ritico

Dit ben ik
Ik ben Thomas, 40 jaar jong en werk inmiddels al bijna 3 jaar bij de VRZ. Geboren en getogen in Westdorpe, in Hulst naar het voortgezet onderwijs geweest en daarna vier jaar in Breda gewoond en gestudeerd. 

Na mijn studie aan het HBO Personeel & Arbeid ben ik begonnen bij toentertijd nog ROC Westerschelde (2006). Toen nog zelf voetballer en voetbaltrainer van diverse jeugdteams. In 2012 de fusie van de ROC’s meegemaakt naar het huidige Scalda. Op een gegeven moment begon het dan toch te kriebelen om een van werkgever te switchen. Na 14 jaar dan ook maar de knoop doorgehakt om eens rond te kijken. En toen kwam dus de vacature bij VRZ op mijn pad. 

Vroeger voetbalde ik. Tegenwoordig zijn obstakelruns mijn uitlaatklep. Daarnaast hobby ik op de racefiets, denk aan Mont Venoux, Stelvia en Bonnet. 

Dit doe ik
Werkzaam als adviseur HRM waarbij ik onder andere de teamleiders van HRM/Financiën, BOCS, I&A, OV en enkele clustercommandanten adviseer. Denk daarbij aan het ondersteunen van de teamleider bij een langdurig zieke medewerker. Daarbij neem ik contact op met onze bedrijfsarts en geef toelichting op de wet Poortwachter. Dit is een wet die verlangt dat werkgever- en nemer samenwerken om een werknemer bij ziekte zo snel mogelijk aan het werk te krijgen. Daarnaast organiseer ik een zogenaamd spoor 2 ( reïntegratiebureau )  als iemand langer dan een jaar ziek is en indien nodig begeleid ik de processen richting het UWV.

Andere taken die ik doe zijn de werving en selectietrajecten (het proces rond nieuwe collega's vinden en aannemen), sparren over de loopbaanontwikkeling, en MT notities schrijven of daarover adviseren. Geen dag is in ieder geval hetzelfde! Daarnaast mag ik nog iets bijdragen in een ondersteunende rol aan bijvoorbeeld het GO, de OR en PPMO. 

Naast deze functie ben ik lid van het Rope Recue Team (RRT). Dit team bestaat uit verschillende takken van de dienstverlening: politie, ambulance en brandweer. Binnen dit team heb ik laatst nog de bijzondere inzet in Middelburg meegemaakt met de sinkhole. Het werk nemen we allemaal serieus, maar het is daarnaast ook leuk om met zoveel disciplines samen te werken. Je komt op bijzondere plekken terecht. .

Dit vind ik het leukste aan werken binnen VRZ
Dat de lijntjes binnen deze organisatie heel kort zijn, we weten elkaar makkelijk te vinden en dat we ons als individuele medewerker ook kunnen blijven door ontwikkelen. De combinatie van koud en warm voegt voor mij echt iets toe qua beleving van het werkgeluk. Wat het in mijn geval extra leuk maakt is werken op Kazerne Koegors in Terneuzen. Want bij de VRZ kan je op verschillende locaties werken! Naast dat je werkt in je “eigen” team wordt je ook onderdeel van zo’n “Kazerne team”.

Wat is je favoriete plek van Zeeland

Er zijn meerdere mooie plekjes, vooral in Zeeuws Vlaanderen. Boswandeling in de Braakman, rondje hardlopen langs de Otheense Kreek, maar vooral de Zeeuwse kust. Als ik die kant op rij heb ik spontaan vakantiegevoel, zeker als het zonnetje schijnt.