Medewerker Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen

Kevin de Nijs

Dit ben ik
Mijn naam is Kevin de Nijs, 36 jaar en samen met mijn vriendin Martine woonachtig in het Zeeuws-Vlaamse Hulst. Sinds 1 juni 2023 werk ik binnen het Team Crisisbeheersing van de Veiligheidsregio Zeeland als Medewerker Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen, ook wel MOTO genoemd.

Mijn opleidingen heb ik doorlopen in Zeeland en Brabant. In Vlissingen volgde ik de studie IT-Multimediaproducties en in Breda de studie Commerciële Economie. In mijn studententijd ben ik begonnen als parttime marketeer en vormgever waarbij ik starters en kleine ondernemingen voorzie van marketingadvies en passende digitale media. Ik doe dit werk nog steeds maar zie het puur als een hobby waarbij ik mijn vakkennis op peil kan houden.

Naast werk is er uiteraard ook tijd voor ontspanning. Deze vind ik tijdens het wandelen of fietsen in de Zeeuwse of Belgische polders. Ook ben ik dol op reizen met als favoriete vakantieland Spanje. Zo kon je mij de afgelopen jaren tegenkomen in Barcelona, Tenerife, Valencia of Calpe.

Ook vind ik het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn en help ik sinds enkele jaren mee met de op- en afbouw van het festival Vestrock in Hulst.

Dit doe ik als medewerker Multidisciplinair Opleiden, Trainen en Oefenen
Samen met mijn collega’s van MOTO zorg ik ervoor dat onze crisisfunctionarissen goed zijn voorbereid als zij worden ingezet in één van de crisisteams. Dit doen we door een gevarieerd aanbod aan vakbekwaamheidsactiviteiten voor te bereiden, uit te voeren en te evalueren.

Multidisciplinair houdt in dat wij ons focussen op de samenwerking tussen de verschillende kolommen, zoals Brandweer, Politie, Bevolkingszorg en GHOR (Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio). Daarnaast werken we nauw samen met onze netwerkpartners die tijdens een inzet betrokken kunnen zijn (North Sea Port, Waterschap Scheldestromen, Rijkswaterstaat, Evides, Stedin, Prorail en Defensie).

De werkzaamheden binnen ons team zijn heel divers. Zoals het analyseren van de leerbehoeftes en deze omzetten in leerinterventies tot je rol als trainer of oefenleider op de dag zelf. Er gaan sowieso heel wat voorbereidingen aan vooraf. We stemmen af met de kolomvertegenwoordigers, bedenken scenario’s, stellen draaiboeken op en zorgen dat alle randzaken op locatie in orde zijn. Als de dag van een activiteit ten einde is en je ziet het enthousiasme in de ogen van de deelnemers, dat is waarvoor we het doen!

Dit vind ik leuk aan werken bij de Veiligheidsregio Zeeland
Ik vond het altijd al leuk om opgedane kennis en ervaring met anderen te delen. Mijn passie ontwikkelde zich echt toen ik bij mijn vorige werkgever de mogelijkheden kreeg om intern te gaan opleiden. Ik werd instructeur en opleider en ontwikkelde allerlei vormen van lesmateriaal om de collega’s vakbekwaam te maken. Je kunt hierbij denken aan presentaties en handboeken tot het opzetten van een digitale kennisbank. Na twaalf jaar binnen dezelfde branche te hebben gewerkt ontstond de behoefte om mezelf verder te ontwikkelen. Ik ben op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en kwam daarbij de Veiligheidsregio Zeeland tegen.

Vanaf het eerste moment dat ik de vacature las wist ik dat deze functie op mijn lijf geschreven is. Ik kan mezelf iedere dag uitdagen met vraagstukken over vakbekwaamheid, vind het netwerken ontzettend leuk en draag ook nog eens bij aan de veiligheid binnen Zeeland.

En met die ontwikkeling? Dat zit wel goed, dankzij mijn collega’s leer ik iedere dag weer dingen bij en ben ik trots op de geboekte resultaten die we als team hebben behaald.

Dit is mijn favoriete plek in Zeeland 
Dat is afhankelijk van het seizoen, in de zomer is dat zeker het strand tussen Nieuwvliet en Cadzand. Met prachtig weer waan ik mezelf hier altijd op vakantie. De stranden zijn prachtig en er zijn tal van strandpaviljoens waar je heerlijk kunt vertoeven.

In de rest van het jaar voel ik me thuis in de vestingstad Hulst. Het ademt het bourgondische leven, iets dat goed bij me past.  

Kevin Veiligheidsregio zeeland