Medewerkers vakbekwaamheid Bevolkingszorg

Angelika Roosenboom

Dit ben ik
Mijn naam is Angelika Roosenboom, 28 jaar en woonachtig in Bergen op Zoom. Ik ben 5 jaar geleden afgestudeerd voor de opleiding Integrale Veiligheid aan de hogeschool Inholland Rotterdam. Zowel mijn derdejaars stage als afstudeerperiode heb ik bij de VRZ (met veel plezier) doorlopen.

In mijn vrije tijd sport en wandel ik veel. Ik hou van koken en lekker eten en lees graag een goed boek. Daarnaast ben ik het liefst omringd met mijn familie en vrienden. 

Dit doe ik
Ik ben nu werkzaam bij bureau bevolkingszorg als medewerker vakbekwaamheid. Met de collega’s binnen het team zorgen wij ervoor dat de crisisfunctionarissen binnen Bevolkingszorg zo goed mogelijk zijn voorbereid op een dergelijk incident. Alleen al voor Bevolkingszorg moeten 230 functionarissen van met name de dertien Zeeuwse gemeenten worden opgeleid en getraind. Aan mij de uitdaging als medewerker vakbekwaamheid om deze functionarissen vakbekwaam te maken en te houden in hun functie. Een vak waar ik veel energie van krijg en waarin ook ik blijvend kan en zal leren. Geen dag is hetzelfde, iets wat mij erg inspireert. 

Voorheen was ik werkzaam als specialist multidisciplinaire vakbekwaamheid voor de gehele crisisorganisatie. Samen met de collega’s bedenk,  ontwikkel en voer je alle opleidingen, trainingen en oefeningen uit. Dit doe je samen de collega’s van Politie, Brandweer, GHOR, Bevolkingszorg, Informatiemanagement,  Rijkswaterstaat, Waterschap Scheldestromen, Evides, North Sea Port, Openbaar Ministerie, Defensie en Prorail.

Wat we doen, naast basisopleidingen crisisorganisatie, zijn bijvoorbeeld themadagen organiseren om up-to-date te blijven over de nieuwe trends en ontwikkelingen. Net als het doen van oefeningen bij Brzo-bedrijven en trainingen bij zorginstellingen om te leren van elkaar. Daarnaast denk je mee in het opstellen van het vakbekwaamheidsaanbod en het vakbekwaamheidsbeleid.

Maar soms sta je ook ‘voor de klas’, treed je op als oefenleider, waarnemer of lever je tegenspel aan deelnemers in een oefening. Het is ook leuk om samen met de specialisten scenario's te ontwikkelen. Wat kan er fout gaan...
Het bedenken van het programma of de invulling van een vakbekwaamheidsactiviteit vond ik zelf altijd erg leuk en uitdagend om te doen. Het gaf me veel energie wanneer we in samenwerking met partners een mooi eindresultaat hadden behaald en de crisisfunctionarissen met een goed gevoel weggingen.

Wat vind je leuk aan werken bij VRZ? – Het netwerken, jezelf kunnen blijven ontwikkelen, het afwisselende werk en de leuke collega’s 😉

Wat is jouw favoriete plek van Zeeland? Ik ga graag naar alle stranden in Zeeland maar mijn favoriete plek is toch wel echt het strand van Cadzand-Bad. Met goed weer kom ik daar graag tot rust met familie en/of vrienden.