Senior Communicatieadviseur

Arnoud Knegt

Dit ben ik
Ik ben Arnoud Knegt. In het dagelijks leven woon ik samen met mijn vriendin in Middelburg. Ik geniet ervan om samen met haar en vrienden festivals te bezoeken en samen zonnige plekken over de wereld te verkennen. Mijn carrière in communicatie begon bij de gemeente Borsele. Met alle risico’s in die gemeente kwam ik al vlug in contact met Veiligheidsregio Zeeland. Voordat ik bij VRZ aan de slag ging heb ik een aantal jaar gewerkt als communicatieadviseur bij het RIEC op het gebied van de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Sinds 2019 ben ik werkzaam bij VRZ. Nu als senior corporate communicatieadviseur. Daarnaast maak ik ook deel uit van de crisiscommunicatie poule als CoPi-woordvoerder.

Dit doe ik
Heel kort samengevat is dit het adviseren van onze organisatie (en management) op het gebied van communicatie. Hierbij hou ik rekening met de strategische doelen van onze organisatie. En door bij complexe vraagstukken eerst te bepalen wat het communicatiedoel is voordat je het vertaalt in een aanpak. Het werk is zeer gevarieerd om te doen. Naast het werken met diverse team en collega’s, spreekt ook het bestuurlijke aspect me aan. Dan moet ik rekening houden met politieke sensitieve onderwerpen en hoe je met communicatie iets zo kan sturen dat iedereen het snapt.
Daarnaast heb ik wekelijks contact met journalisten, landelijk en regionaal, en werk ik aan communicatieplannen voor grotere projecten. Tegenwoordig bestaat een aanzienlijk deel van mijn werk uit issuemanagement. Dit is het tijdig signaleren en analyseren van invloeden en ontwikkelingen uit de maatschappij waarna we bepalen welke beleids- en communicatiestrategieën en acties gepast zijn.

Dit maakt werken bij VRZ leuk
De dynamiek van overheids- en crisiscommunicatie spreekt me enorm aan. Gecompliceerde zaken passend maken voor verschillende doelgroepen en snel handelen tijdens crises onder hoge druk, dat vind ik echt interessant. De dagelijkse afwisseling, goede sfeer, flexibiliteit, mogelijkheid tot thuiswerken en de balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid maken het werken bij VRZ erg aangenaam. Kortom, een goede balans tussen vrijheid en verantwoordelijkheid.

Wat is je favoriete plek van Zeeland?
Dat is absoluut Walcheren. Het heeft alles wat Zeeland te bieden heeft: strand, zee, bos, open landschap en stedelijke gebieden met goede faciliteiten. De sfeer in Middelburg is echt iets speciaals voor mij. Het combineert de schoonheid en rust van Zeeland met de levendigheid van een stad.