Specialist Operationele Voorbereiding

Jens Dekker

Dit ben ik
Ik ben Jens Dekker, getrouwd, vader van een prachtig zoontje van 3 jaar oud en het baasje van een lief hondenmeisje. Inmiddels ben ik 33 jaar jong, waarvan ik de afgelopen 31 jaar met heel veel plezier in het mooie Zierikzee woon.

Na het VWO ben ik als spijkerbroek begonnen aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Na het afronden van de KMA heb ik nog 7 jaar gewerkt als officier bij Defensie waar ik diverse functies heb bekleed. Na bijna 12 jaar werd het tijd om het groene uniform in de wilgen te hangen en heb ik de overstap gemaakt naar een bouwbedrijf in Zierikzee om daar als projectleider te gaan werken. Toch miste ik het uniform en dit gevoel werd bevestigd toen ik de vacature voor brandweerofficier voorbij zag komen. Na het versturen van mijn brief, een aantal selectie gesprekken en testen, ben ik aangenomen voor de officiers opleiding aan het IFV in Arnhem.

En als ik niet werk, ga ik graag met de vrouw en zoon op pad met ons oude Volkswagen busje genaamd Henry.

Dit doe ik
Na het afronden van de officiers opleiding in maart 2020 ben ik aan de slag gegaan als specialist operationele voorbereiding. Door COVID was het inwerktraject anders dan vooraf bedacht en niet altijd makkelijk. Inmiddels heb ik mijn draai gevonden in de organisatie. De functie van specialist operationele voorbereiding is erg gevarieerd, iets wat mij aanspreekt en de functie leuk maakt. Zo hou ik mij op het moment bezig met de aanschaf van nieuw materiaal, maar maak ik ook analyses om huidige processen te kunnen monitoren en eventueel te verbeteren. Het laatste betrekt zich niet alleen op de brandweer maar ook op de partners.

Naast het hierboven genoemde ‘koude’ werk ben ik ook repressief werkzaam als Officier van Dienst op Schouwen-Duiveland, dagdienst medewerker in Middelburg/ Goes en brandweervrijwilliger bij Brandweer Zierikzee

Dit vind ik leuk aan werken bij VRZ
Het leukste aan het werken binnen de VRZ is de afwisseling tussen de koude en warme taken. Het ene moment zit je in een vergadering of ben je bezig met schrijven van een advies en het andere moment zit je in een brandweerauto op weg naar een incident. Ik merk aan mijzelf dat ik, ondanks mijn korte carrière binnen de brandweer, enorm veel voldoening haal door het uitvoeren van het brandweer vak.

Dit is mijn favoriete plek van Zeeland
Ik heb niet echt een favoriete plek in Zeeland, er zijn heel veel mooie plekken in onze provincie. Maar het zien van de ‘skyline’ van Zierikzee voelt als thuis komen en is voor mij dan het mooiste plekje. 

 

Jens Dekker