Verhalen

Hier leest u praktijkverhalen over risico- en crisisbeheersing. Binnen deze disciplines werken alle onderdelen van de veiligheidsregio samen: brandweer, GHOR, meldkamer en politie. Zoekt u verhalen specifiek over de brandweer? Kijkt u dan hier. Verhalen specifiek over de GHOR, vindt u hier.

Verhaal Chernobyl

De tragedie van Tsjernobyl

De serie ‘Chernobyl’ van film- en serieaanbieder HBO is een groot succes. Daardoor is de ramp in de kernenergiecentrale van Tsjernobyl na 33 jaar weer actueel. Wij spraken met Peter van Beek, coördinator nucleaire veiligheid bij Veiligheidsregio Zeeland, over de tragedie in Tsjernobyl, over zijn bezoek aan het rampgebied en over de vraag of zoiets bij ons ook kan gebeuren. 

Lees meer
Afb. Dennis Wassenberg

Preventie, inspectie en advies; daar begint het mee

Wat doet een brandweerman bijvoorbeeld op een bouwplaats of in een bedrijf terwijl er geen brand is? Brandpreventie, inspectie en advies zijn voorbeelden van risicobeheersing en belangrijke taken van de brandweer. Brandpreventiemedewerker Dennis Wassenberg doet hier zijn verhaal.

Lees meer
Afb A58 ongeval 2014

16 september 2014: mistongevallen op A58

Zeer dichte mist, grote kettingbotsingen, honderdvijftig auto's betrokken en honderden stilstaande auto's. De inzet van alle hulpdiensten bij dit ongeval is een praktijkvoorbeeld van crisisbeheersing en -organisatie. De verhalen van de betrokken medewerkers leest u hier.

Lees meer